erikaklang

U/U/UGLY

Kategori: ERIKA/KLANG

okej, det här kan vara det fulste jag sett! nej, det är!

Leverans. Ida Nordin, Erika Klang, Ida Hansson och Amanda Berglin kommer med bakverk till Arbetarbladet. Därefter skulle de vidare till fem andra kunder.

Leverans. Ida Nordin, Erika Klang, Ida Hansson och Amanda Berglin kommer med bakverk till Arbetarbladet. Därefter skulle de vidare till fem andra kunder.

Bakkneg gav mycket ”deg”

GÄVLE

– Nästan alla som vi ringt har velat köpa, säger Amanda Berglin.
Tillsammans med tre andra tjejer från Borgarskolans samhällsprogram har hon på lite mer än ett dygn tjänat över 1 600 kronor genom att sälja bakverk. Under tisdagen levererade de muffins och tigerkakor till bland annat Arbetarbladet.

Populärt besök på Arbetarbladet.

Populärt besök på Arbetarbladet.

Direkt efter måndagens upprop fick eleverna på Borgarskolans samhällsprogram med ekonomisk inriktning läsårets första uppgift, att få en hundralapp att växa. Amanda Berglin, Erika Klang, Ida Hansson och Ida Nordin valde då att baka på beställning.

– Vi ringde runt till olika företag inom revisions-, medie-, bygg- och elbranschen, sådana som brukar vara fikasugna, säger Ida Hansson och skrattar.

Och många fikasugna verkar det alltså finnas. Med 30 beställningar började tjejerna klockan åtta på kvällen att baka. På fyra timmar gjorde de 200 muffins och 20 tigerkakor. De kommer att tjäna ungefär 400 kronor var på bakningen. Men alla elever har det inte gått lika bra för.

– Några spelade bort pengarna och har gått minus, säger Ida Nordin.

Efter leveransen till Arbetarbladet skyndade tjejerna vidare. De hade fullt upp och fick dela upp sig på två bilar.







om vi säger såhär. för det första så såg det liiiite bättre ut i tidningen med bilden. förstår inte hur. och för det andra, reporten ljuger. det som det står att hansson säger sa egentligen nordin. och det som nordin tydligen har sagt sa ingen av oss. vi sa att de hade gjort så tidigare år med att det var förbjudet den här gången. och att det tog 4 h att baka, vi har ingen aning om vad han fick det ifrån. vi höll snarare på i 9 h. bakade ju fan 200 muffins och 20 tigerkakor typ. aja, ser iallafall ut som en blöt hund på bilden...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: