erikaklang

SKÖN/TRÄNING

Kategori: ERIKA/KLANG

Firade av mobilkameran några gånger när jag var ute och sprang här i veckan. 
 
Sprang runt här i västra hamnen, både platt och på kullarna, och blickade över till Danmark.
 

Otroligt fint med havet och bron till Danmark på höger och turning torso till vänster.
 

En sån här kväll är det full rulle efter vattnet. Hur mycket folk som helst sitter på bryggorna och myser.
Otroligt skönt att komma igång med träningen igen. Var och gymmade igår för första gången sen vi flyttade hit. Tog med mig Annie och Frida så det var riktigt kul. Nu ska jag springa iväg till skolan för lite arkitektur-historia-föreläsning. Hej!

VECKA/39

Kategori: ERIKA/KLANG

Denna vecka har vi börjat med modeller. Sitter verkligen hela dagarna och försöker knåpa på husen.
 
En traditionell Skånelänga med en liten twist är det jag håller på med. Det är designat åt ett pensionärspar som tycker om att påta i trädgården och som gärna saftar och syltar. Så sjukt frustrerande när man inte riktigt får bitarna raka. Vi sitter verkligen från morgon till kväll med detta. Kryper hem vid 6-tiden på kvällen och bara dör. Fast egentligen har man inte tid med det eller. Det är bara att sätta sig och knåpa på ritningarna. Har delredovisning för hela klassen nästa vecka och då ska två modeller, 5 ritningar och en presentation om mitt arkitektoniska koncept vara klart. Pjuu. 
Detta är ett första utkast.
 

Hej så länge!

KRÄFTIS

Kategori: ERIKA/KLANG


Denna bild tog jag i fredags kväll, mest för att visa damerna i Gävle, men detta är utsikten från vår balkong.
 
Tog det oerhört lugnt och åt en god middag framför tvn till idol.

Lördag däremot, då var det dags för:
KRÄFTOR!! 
Våra fina faddrar hade ordnat en kräftskiva åt oss och deras klass, så vi ettor skulle få lära känna tvåorna bättre. Det var sådär enkelt så det blir härligt. Satt på golvet i ett uppehållsrum med flyttlådor som bord! 


Hatt skulle alla ha samt något mer, tex lös-mustasch eller glasögon. Vi lekte massa lekar, både skrev och sjöng snapsvisor och hade jävligt kul bara.
 
Vid 1 plockade vi ihop sakerna och åkte iväg till KB. En "klubb" som de säger. -"Nu ska vi på klubb". Jävligt fult. Iallafall så skulle alla egentligen dit, men det slutade med att det bara blev mina tjejer samt Tobbe och Henke. Fick lite Goya och Rosa Runmet känsla på stället. Dansade i princip hela tiden innan vi, kl5 när det stängde, gav upp. Jag, Annie, hennes kompis Ragnar och Henke gick och åt. 

Detta fick Annie när hon beställde pommes och lökringar. Haha jävlar vad vi skrattade när hon öppnade locket på lådan och såg detta. Innan jag rullade hemåt på cykeln gick vi och studerade en kyrka och alla dess arkitektoniska element. Herregud. Så nördigt! Somnade vid 6-tiden på morgonen så på söndagen kan ni ju alla lista ut vad jag gjorde. Nä precis, inget. Lämnade inte soffan på hela dagen. 
 
Vad jag håller på med denna vecka får ni höra sen. Hej!

MÅNDAG/TISDAG/ONSDAG

Kategori: ERIKA/KLANG

Här kommer 2 bilder. En från i måndags och en från igår.


Startade veckan med måndagsmys med tjejerna. Lagade tacos, pluggade och fikade lite. Välbehövligt en grå måndag ibland.


Den här bilden knäppte jag igår under min pw till affären. Fångade ett riktigt moment kan man säga! Annars igår så startade jag dagen med föreläsning om arkitekturen under 1000-talet. Bra föreläsare = en väldigt intressant föreläsning. Gick också på stan, tvättade, pluggade osv.

Idag är en ny dag. Onsdag. Halva veckan snart gjord. Både skönt, men också i panik. Har så mycket att göra innan dess. Hej!


PÄRON/PÅ/BESÖK

Kategori: ERIKA/KLANG

Har haft päronen på besök denna helg. Kul att få träffa dom igen! Har hunnit med jäkligt mycket alltså. Vi har fixat massa saker i lägenheten, sprungit på Ikea och rännt runt till andra ställen. Men samtidigt har vi också haft det väldigt mysigt! De kom ner på fredagseftermiddagen och åkte hem imorse. Hade precis slutat skolan och varit en sväng och handlat, och precis när jag kommer innanför dörren ringer dom och säger att de är utanför! Efter en snabbkik i lägenheten åker de till hotellet sitt innan de kommer tillbaka till oss för att bli bjudna på middag. Lyckades riktigt bra med maten och det blev sjukt gott! Ost och soltorkade tomater-fyllda kycklingfiléer inlindade i parmaskinka. Mmm. Avslutade det hela med lite ost och kex innan vi somnade. 


På lördagen hade Adam sin första match med nya hockeylaget så åkte och gjorde lite ärenden innan jag visade mamma stan. Vi shoppade tills benen inte orkade gå längre och jag gick hem till mig. Inväntade Adam, som förövrigt gjorde en riktigt bra match, vinst och 3 assist, innan vi cyklade in till lilla torg för en bit mat. Åt en spagetti fylld med bläckfisk, jätteräkor, musslor och andra läckerheter från Havet!  
På söndagen åkte vi till Ikea köpte allt sånt som höjer mysfaktorn i lägenheten. Kuddar, mattor, blommor, lampor, ljus osv. Valde att ha rött i vardagsrummet som accentfärg. Jag var mest inne på blå/grönt/turkost men när Adam nämnde julstämningen övertalade han mig. Fick blått på toan istället, haha. 
Det blev en riktigt bra helg och idag var det kul att dra igång igen! Just nu sitter jag hemma och gör det här:  Hej så länge!

MENINGSLÖST

Kategori: ERIKA/KLANG



 Hej alla fina! Klockan är rätt mycket men ändå tidigt för att vara en utgång här nere. Men med tanke på att det är onsdag så är den rätt sen. Sitter här och käkar ICAs yoghurt med special k medans jag försöker varva ner lite. Har precis kommit innanför dörren efter en cykeltur  i regn. Har haft en sjukt kul kväll med tjejerna på kårens eftersläpp av sittningen, men nu värker fötterna helt sanslöst. Vi alla samlades hos mig och drack lite vin tillsammans och paratade strunt innan vi cyklade vidare.

Igår sprang jag, Annie och Frida runt på stan i fyra timmar. Gjorde så mycket av Malmö som vi orkade med innan vi kollapsade. Dock kom jag bara hem med en kofta, men nog har jag spanat ut lite saker allt! Får väl se hur det blir med det. Love.

LUGN/HELG

Kategori: ERIKA/KLANG

Sov ut på lördagsmorgonen så länge vi ville. Åt en härlig brunch och gick sen ner på stan för lite shopping. Kom dock bara hem med en almenacka. Resten av kvällen spenderade vi mestadels i soffan, förutom när vi gick och tittade på starten av midnattsloppet.

Idag tog jag och tjejerna en lång pw. Gick och tittade på en tomt i Kirseberg där vi ska få rita vårt eget hus. Annars idag kommer det nog bara bli lugnt. Tänkte göra något med lax till middag och även plugga lite. Får se om vi slår på någon film. Hej.

GRÖNA/VECKAN

Kategori: ERIKA/KLANG

 

 

Igår var det avslut på Urbana Studenters lilla egna nollningsvecka. Adam gick på sittningen men jag skippade den. Hade en egen liten "sittning" med tjejerna jag kommit närmast. Frida, Annie, Thea och jag åt thai-mat, drack vin, delade med oss av våra livshistorier, provade kläder och målade naglarna. Tog oss sedan en vinglig cykeltur med öl-stafett in till Lilla Torg och Klubb F. Dansade, shottade, snackade, hänge, hinkade öl osv. Boysen på bilden är Henke och Andreas som går i min klass. De var så tjusiga i kostym! Tjejerna och jag stängde stället och dansade bland skurhinkar innan vi till sist vid kl. 4 gick därifrån. Adam hade köpt mat så sa farväl till tjejerna och satt oss på en bänk och käkade innan cykeln rullade hem. Somnade runt kl. 5 igår då vi tyckte att det var en ypperlig idé att bada lite först.

Idag hinkas det iskall cola samtidigt som vi ser ikapp idol. Nu blir det brunch innan vi ska försöka göra stan lite. Har inte hunnit med det än. Ha en bra lördag, hej!

NOLLNINGEN

Kategori: ERIKA/KLANG

Har haft en riktigt fin nollningsvecka! Bara en massa roliga saker, inga hemska. Både lugna blandade med härligt röj! Och jag måste säga att jag har verkligen världens härligaste klass och faddrar.

Det tunga är att vi har skola samtidigt, så man är riktigt sliten nu. Kastades in i allting med en uppgift som skulle vara inne och redovisad igår där vi skulle göra en analys av 3 hus. Ojojoj.

Har varit dålig på att ta bilder men igår knäppte jag lite. Satt ute i västra hamnen, först på gräset där de spelar musik året runt, dygnet runt, och sen på vanna beach. Havet, solnedgång, beachbar, kall öl, musik, limbo och härliga människor. Avslutar veckan med sittning samt klubb F ikväll. Kommer bli kanon!

BRA/START

Kategori: ERIKA/KLANG

På lördagen tog vi en välförtjänt sovmorgon och packade sedan upp lite lådor. Blev hämtade av Adams pappa och mamma och tillsammans åkte vi ut till Dalby för att hälsa på Adams kusin. Väldigt trevligt! Efter det åkte vi och storhandlade på Ica maxi och köpte allt som kan tänkas behövas. Avslutade kvällen med god mat på Lilla Torg. Härligt att kunna sitta i t-shirt på uteserveringarna ända till midnatt i september!

På söndagen packade vi upp det mesta som var kvar i lådorna och skrivade ihop bord och stolar osv. Tog en härlig löptur i spöregn och motvind. Fyfan. 5 km kändes som dubbelt! Såg även huset som blåst i vattnet som ni kanske sett på nyheterna. Och eftersom inte internet hade fixat sig gick vi till olearys för att titta på fotbollen. Först Malmö sen Arsenal. Satan vilken stämning det var på Malmö-matchen!

RESAN/TILL/NYA/LIVET

Kategori: ERIKA/KLANG

Så här såg hela vår fredag ut. Bil, bil och bil i 10 timmar. Med släp. Max och korv på vägen.

Har haft problem med internet samtidigt som man har fullt upp med allt annat. Skola, alla nya intryck och människor, nollning, fix i lägenheten, osv. Men nu ät det iallafall igång så ska försöka skriva lite här då och då! Puss