erikaklang

BESÖK/FRÅN/GÄVLE

Kategori: ERIKA/KLANG

Hade Emma på besök i helgen och satan så trevligt vi haft det. Sjukt tomt på kontot nu dock..
Emma kom på torsdagen vid fyra så då gick vi och handlade och lagade mat hemma hos mig och bara mös, hängde i läggan och pratade ikapp.
På fredagen gick vi på stan här i Malmö och kollade centrum lite.  På kvällen var vi bjudna hem till Kajsa som också hade besök. Riktigt trevligt! 
På lördagen tog vi tåget över bron till Köpenhamn. Tredje gången på 1 månad för mig.. Lunchade i nyhavn, fikade på Holms bageri, shoppade och hade det gött.
Nedräkningen till Eurovision som stått där så länge var där nere på bara 4h.
Letade oss fram till min nya favvoaffär Moss Copenhagen. Kolla upp det föresten. Underbara saker i underbar affär. Kom ut med tre påsar och tomt konto men jävligt nöjd. 
Lite selfies medan vi åt churros
Väl hemma i Malmö igen åt vi middag på Steakhouse på lilla torg. Här är min lilla förrätt, marinerad Manchego. Underbart god! För Emma blev det en Skagen toast. 
En sinnesgod oxfilé blev varmrätten. Asså fy faaan, bland det godaste jag ätit.
Blev en drink också innan vi gick hemåt och mötte Frida för en kväll i soffan framför Eurovision. 
Här är föresten jag påväg hem med alla påsar i handen. Lycka!!!

SPELKVÄLL

Kategori: ERIKA/KLANG

I lördags satt jag och knåpade på ett paper hela dagen. Men framåt kl.20 tröttnade jag rejält och ville hitta på något kul så mötte upp Frida och Tony på big bowl. En riktig spelkväll av alla dess slag med öl med härliga norrlänningar. Härligt! 

Igår kom Adam hem också som varit i Gävle under sista april. Mötte upp han på stationen så han fick sällskap hem. Annars så har jag skrivit paper som bara fan då den skulle in igår. Skickade in vid 9 igår, så jäkla skönt att ha det ur världen. Idag har vi intro på en ny visualiseringsuppgift som ska blir riltigt rolig. Och på torsdag kommer Emma på besök från Gävle och stannar ända till måndag! Yeyyy 

STUDIERESA/KÖPENHAMN

Kategori: ERIKA/KLANG


I fredags åkte vi och de som går andra året på AVK till Köpenhamn på studieresa. Började med ett besök på en utställning om urbana rum. Här äter vi världens godaste lunch efter det. Blev en risotto för mig. 
Här är vi på DAC-dansk arkitektur center. Riktigt givande faktiskt! 
De hade en riktigt imponerande bokhandel också!
När dom andra åkte bron hem så åkte jag, Frida och hennes brorsa Tony vidare med tåget till Helsingör. Här går vi på gågatan och letar pub.
Sedan tog vi färjan över till Sverige och Helsingborg. Tröck en räkmacka och en öl på 5 min. Det var middagen det.
Sedan återstod ju bara tåget ner till Malmö kvar på vår lilla resa. Älskar Skånes rapsfält asså! Och i solnedgången också. Mmm.

VALBORGSMÄSSOAFTON

Kategori: ERIKA/KLANG

Valborg är ju stort här nere så vi packade väskan och åkte till Lund för att fira ordentligt! Tåget gick redan vid tio i sju på morgonen så var uppe med tuppen kl5. Dagen började med champagnefrukost hos Thea med massa härligt folk.

Frida hade sin brorsa på besök ända från Umeå. Så sjukt lika är dom!

Sedan gick vi bort mot parken och satte oss. Bredde ut ett hav av filtar och bara göttade oss!
Vi satte oss lite i utkanten av parken där det tydligen var "lite" folk. Tycker det var sjukt mycket jag! 
Bajamajor och festivalkänsla
Framåt fyra började folk bli trötta. Förståeligt egentligen. Vi kom då också på att vi inte ätit något vettigare än chips sedan frullen vid 5, så då gick vi och handla en supergod falafelrulle. 
Efter det gick vi hem till Thea och festade vidare tills vi åkte hem runt två. Avslutade allt med en kebabrulle också. Nä men det var en riktigt bra dag!